دکتر نازیلا یوسفی، دبیر کارگروه بررسی و تدوین فهرست دارویی ایران در گفتوگو با ایفدانا، اظهار کرد: ورود دارو به بازار دارویی کشور در دو مرحله توسط سازمان غذا و دارو مورد نظارت قرار میگیرد؛ اول اینکه آیا مولکول دارویی برای نظام دارویی ما مناسب است و آیا ارزش افزوده دارد یا خیر؟ این موضوع در مرحله فهرست بیضرری، اثربخشی و هزینه اثربخشی گزینه جدید به جای گزینه قبلی بررسی میشود و تصمیم میگیریم مولکول جدید را وارد فهرست کنیم یا نه.
وی افزود: پس از اینکه دارو وارد فهرست دارویی کشور شد، شرکتهای واردکننده و تولیدکننده دارو اقدام به ارائه مستندات کیفی محصول دارویی میکنند؛ به این ترتیب اگر به عنوان مثال یک استامینوفن در مرحله فهرست است یعنی تایید میکنیم که استامینوفن در فهرست دارویی وجود داشته باشد، مرحله بعدی این است که تولیدکنندگان و واردکنندگان پرونده کیفی یا همان CTD و نمونه برای آزمایش را به سازمان غذا و دارو ارائه میکنند و بازرسی خطوط تولید یا همان GMP توسط سازمان انجام و در نهایت اعلام میشود که استامینوفن آن شرکت از نظر ما کیفیت دارد، IRC دریافت، در کمیسیون قیمت میگیرد و وارد بازار میشود.
به گفته وی از مرحله فهرست دارویی تا مرحلهای که محصولات دارویی بتوانند کیفیت خود را اثبات کرده و وارد بازار شوند بین ۳ تا ۶ ماه زمان لازم است.